ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Κατανομές θερμοκρασιών στην Αθήνα

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, ειδικά διαμορφωμένο όχημα του meteo.gr (βλ. φωτογραφία παρακάτω) θα πραγματοποιήσει μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στην πόλη των Αθηνών, με σκοπό την καταγραφή των μετεωρολογικών συνθηκών μέσα στους δρόμους της πόλης. Σκοπός είναι να καταγραφούν οι διαφοροποιήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στις γειτονιές της πόλης και πως οι διαφορές αυτές επηρεάζονται από την πυκνότητα της δόμησης, την ύπαρξη ζωνών πρασίνου κλπ.  Οι μετρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και μέσα στον Αύγουστο.

Τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δοθούν μέσω νεώτερης ανακοίνωσης.

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 8 ώρες

Αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Γη μόνο με ηλιακή ενέ...

Αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Γη μόνο με ηλιακή ενέργεια (28/7/2016)

Το αεροσκάφος Solar Impulse έγραψε ιστορία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο Άμπου Ντάμπι, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση γύρω από τη Γη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια. Το Solar Impulse προσγειώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά το 17ο και τελευταίο σκέλος του ταξιδιού, μετά από μια σύντομη πτήση από το Κάιρο, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 42.000 χιλιομέτρων, αφού διέσχισε δύο ωκεανούς, τρεις θάλασσες και τέσσερις ηπείρους. «Το μέλλον είναι καθαρό. Το μέλλον είναι εσύ. Το μέλλον είναι τώρα. Ας το προχωρήσουμε κι άλλο» δήλωσε ο πιλότος Μπερτράν Πικάρ μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, το οποίο ζυγίζει 2,3 τόνους και έχει μήκος 72 μέτρα. Το ταξίδι ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά διεκόπη μετά από βλάβη σε μια μπαταρία πάνω από τον Ειρηνικό, που ανάγκασε τους μηχανικούς να περάσουν δέκα μήνες για την επισκευή του αεροπλάνου. Με το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου, το Solar Impulse τροφοδοτείται από 17.000 ηλιακές κυψέλες στα φτερά του. Το αεροπλάνο πετά ψηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας και σταδιακά κατεβαίνει το βράδυ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Στους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη, 27 Ι...

Στους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Συνεχίστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (37.1), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (36.5), στη Λίνδο (36.2), στο Παρανέστι Δράμας (35.8) και στο Άργος και στις Μοίρες (35.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 22 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για χαρακτηρισμό των Λευκών Ορέων ως...

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για χαρακτηρισμό των Λευκών Ορέων ως εθνικό πάρκο (27/7/2016)

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 22/8/2016 και ώρα 10:00 π.μ. έθεσε το ΥΠΕΝ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Χαρακτηρισμός Περιοχής Λευκά όρη και Παράκτια Ζώνη ως Εθνικό Πάρκο». Σύμφωνα με το υπουργείο, η περιοχή των Λευκών Ορέων στο νομό Χανίων, τεκμηριωμένα αποτελείται από ένα πλήθος στοιχείων με μοναδικά χαρακτηριστικά το καθένα, σχηματίζοντας συνολικά μία περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους και μεγάλης οικολογικής αξίας - τα δε στοιχεία της βιοποικιλότητάς του, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική του θέση, το καθιστούν μοναδικό για πολλούς λόγους. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν στη εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.. Ειδικότερα, σχετική Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, πρότεινε τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής, ως Εθνικού Πάρκου, καθώς έτσι «χαρακτηρίζονται περιοχές μεγάλης έκτασης, που είτε λόγω της θέσης τους, είτε λόγω της εξέχουσας οικολογικής ή άλλης φυσικής σπουδαιότητάς τους, θεωρούνται ως σημαντικές σε εθνικό επίπεδο». Σημειώνεται πως η περιοχή, ανήκει στο δίκτυο Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας (Biosphere reserve), περιοχών δηλαδή που χαρακτηρίζονται έτσι από το πρόγραμμα «'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών).Το φαράγγι της Σαμαριάς και ο Εθνικός Δρυμός του Ολύμπου, είναι οι μοναδικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο MAB (πρόγραμμα 'Ανθρωπος και Βιόσφαιρα). Επιπλέον, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Βιογενετικών Αποθεμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς επίσης και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη 26 Ιουλ...

Μεγάλα ύψη βροχής στην κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν στην κεντρική και βόρεια χώρα άφησαν μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο Πληκάτι Ιωαννίνων (52.6), στην Κοίμιση Σερρών (48.2), στα Ιωάννινα (39.2), στη Βλάστη Κοζάνης (28.2) και στη Βεγορίτιδα (20.4).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μικρή πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ελαφρά πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα καταγράφηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 σε σχέση με εχθές, Δευτέρα. Οι υψηλότερες μέγιστες δεν ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς και σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκαν στη Σπάρτη (37.7), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (36.9), στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας (36.2), στο Άργος (36.2) και στο Αγρίνιο (36.1).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της χρήσης υδροφθορανθρ...

Κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της χρήσης υδροφθορανθράκων (26/7/2016)

Η χρήση υδροφθορανθράκων (HFC) στα καταναλωτικά προϊόντα ενδέχεται να μειωθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο, αν επιτευχθεί η σχετική συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων που συνεδριάζουν στη Βιέννη. Τα ισχυρά αέρια του θερμοκηπίου, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αερολύματα, ψυκτικά και κλιματιστικά, αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων στα πλαίσια των δεκαήμερων συνομιλιών για την κλιματική αλλαγή στην αυστριακή πρωτεύουσα. Εκπρόσωποι σχεδόν 200 χωρών συνεδριάζουν στη Βιέννη για να θέσουν τις βάσεις για τη συμφωνία εξάλειψης της χρήσης υδροφθορανθράκων σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρία πριν από την τελική συμφωνία, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί τον Οκτώβριο στο Κιγκάλι της Ρουάντα. Σύμφωνα με το ισχύον προσχέδιο, τα πλούσια κράτη θα έχουν ως στόχο την εξάλειψη της χρήσης υδροφθορανθράκων ως το 2030, ενώ τα φτωχότερα κράτη, τα οποία ίσως αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες μετάβασης σε νέες τεχνολογίες, θα έχουν μια δεκαετία επιπλέον για τον ίδιο στόχο. Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα λάβουν επίσης οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ινδία ήταν η λιγότερο φιλόδοξη μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, προωθώντας ένα πάγωμα στην ανάπτυξη των υδροφθορανθράκων από το 2031. Οι συνομιλίες για τους υδροφθοράνθρακες αποτελούν μέρος του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ του 1987, το οποίο πέτυχε τη μείωση της χρήσης των επιβλαβών χλωροφθορανθράκων (CFC) για την προστασία του στρώματος του όζοντος, το οποίο προστατεύει τον πλανήτη από τις υπεριώδεις ακτίνες του Ήλιου που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Ωστόσο οι υδροφθοράνθρακες που σε πολλές περιπτώσεις αντικατέστησαν του χλωροφθοράνθρακες, αν και καλύτεροι για το στρώμα του όζοντος, ως αέρια του θερμοκηπίου είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυροί από το διοξείδιο του άνθρακα, επιδεινώνοντας έτσι την κλιματική αλλαγή. Το 2016 αναμένεται να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το 2015, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Οι θερμοκρασίες του πλανήτη είναι ήδη περίπου 1°C υψηλότερες από την προβιομηχανική εποχή.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Αντιδράσεις Πολωνίας για τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους (25...

Αντιδράσεις Πολωνίας για τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους (25/7/2016)

Το Yπουργείο Περιβάλλοντος της Πολωνίας αναφέρει ότι η χώρα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στην προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 7% έως το 2030. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους στόχους για όλα τα κράτη-μέλη, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών κατά 40% ως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Χώρες όπως η Σουηδία και το Λουξεμβούργο θα πραγματοποιήσουν περικοπές κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005, ενώ ο στόχος της Πολωνίας είναι ο τέταρτος μικρότερος μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Λετονία. «Η Πολωνία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά μια τέτοια μεγάλη μείωση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Πάουλ Σάλεκ στην ιστοσελίδα του υπουργείου. «Θα αναλάβουμε δράση για να επιτευχθεί ο στόχος χωρίς να ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα η πολωνική οικονομία», πρόσθεσε. Η Βαρσοβία εδώ και καιρό έχει καταφερθεί εναντίον των ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα. Η χώρα στηρίζεται στον άνθρακα για πάνω από το 90% της ηλεκτρικής της ενέργειας, και πολιτικοί από κάθε πλευρά έχουν υπερασπιστεί έντονα τον τομέα των ορυχείων. Εξάλλου, τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Ενέργειας Κριστόφ Τχορζέφσκι απέρριψε την ιδέα ότι η χώρα μπορεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα ως το 2050. «Απλά το απορρίπτουμε αυτό το ενδεχόμενο. Αν φτάσουμε το μερίδιο του άνθρακα στο ενεργειακό μας μείγμα στο 50%, τότε θα είναι μια τεράστια επιτυχία», είχε δηλώσει. «Όσον αφορά τη μείωση της χρήσης του άνθρακα στον τομέα της ενέργειας, θα έχουμε βραδύτερο ρυθμό από ό,τι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο, η Πολωνία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πιο σκληρές απαιτήσεις από τις Βρυξέλλες, εφόσον η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου σημάνει ότι η τελευταία δεν θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 29°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 29°C, 4 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 26°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 29°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 24°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 28°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 27°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 24°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 24°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 27°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 29°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 27°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 23°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 29°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 24°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 23°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 24°C, 1 μποφόρ Α, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 24°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 29°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 10 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ METEONET
  Τυπική καλοκαιρινή μέρα και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν αυτή την ωρα απο βόρειες διευθύνσεις 4με 5bf,η θερμοκρασία στους 26,9 βαθμούς με την υγρασία στο 51%

  Καταχωρήθηκε πριν 12 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά καλές οι καιρικές συνθήκες στην πόλη του λαυρίου, με το μελτέμι αυτή την ωρα να πνέει στα 5με 6bf, η θερμοκρασία στους 27,5 βαθμούς με την υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 29-7-2016

Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως και κυρίως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στην Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 33, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 5 ώρες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
29°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 28/07/2016
Ώρα: 21:00
29°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 18:50 27 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 18:55 8 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19:06 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 19:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ 18°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 18°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 19°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 20°C
ΖΑΡΟΣ 20°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 30°C
ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 30°C
ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 30°C
ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ 30°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Θυελλώδες βοριάδες και μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Ραφήνα Αττικής
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 11 ώρες