rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2000 και μετά, με βασικό κριτήριο τις επιπτώσεις σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο. Η σχετική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ανανεώνεται συστηματικά, λειτουργώντας ως εργαλείο παρακολούθησης και ανάλυσης της εξέλιξης διαφόρων δεικτών που σχετίζονται με τις επιπτώσεις από καιρικά φαινόμενα, όπως η συχνότητα και η ένταση αυτών. Η καταγραφή πραγματοποιείται σε επίπεδο νομού και περιλαμβάνει φαινόμενα καταιγίδας, βροχής, χαλαζιού, ανεμοθύελλας, ανεμοστρόβιλου, χιονιού/παγετού, κεραυνών και καύσωνα.

Στο ευρετήριο που δίνεται στη σελίδα http://www.meteo.gr/meteoplus/weather_cases.cfm, τα καιρικά επεισόδια έχουν ομαδοποιηθεί βάσει διαφόρων κριτηρίων όπου μπορείτε να επιλέξετε το έτος που συνέβησαν, την έντασή τους, το εύρος των επιπτώσεων τους και το νομό που επηρέασαν.

Χάρτης όλων των γεγονότων δίνεται στη σελίδα http://www.meteo.gr/meteoplus/weatherEvents.cfm

Κυριακή 24/05/2015 ΕΑΑ-Πεντέλη

Καταχωρήθηκε: 2 μέρες πριν

Γαλλία: Υποχρεωτική παρουσία φυτών ή ηλι...

Γαλλία: Υποχρεωτική παρουσία φυτών ή ηλιακών συλλεκτών σε όλες τις νέες στέγες

Όλες οι στέγες σε νέα κτίρια που χτίζονται σε εμπορικές ζώνες στη Γαλλία θα πρέπει να καλύπτονται εν μέρει είτε από φυτά είτε από ηλιακούς συλλέκτες, στα πλαίσια ενός νόμου που εγκρίθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο της χώρας. Οι «πράσινες» στέγες προσφέρουν χαρακτηριστικά μόνωσης και θετικής ενεργειακής απόδοσης, μειώνοντας την ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση ενός κτιρίου το χειμώνα και τον κλιματισμό του το καλοκαίρι. Οι στέγες αυτές διατηρούν επίσης το νερό της βροχής, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση προβλημάτων με την απορροή υδάτων, ενώ ευνοούν τη βιοποικιλότητα και προσφέρουν σε διάφορα πτηνά ένα μέρος για να φωλιάζουν στο αφιλόξενο αστικό περιβάλλον, σύμφωνα με οικολογικές οργανώσεις. Ο νόμος που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο είναι πιο περιορισμένος στην εφαρμογή του σε σχέση με αυτόν που αρχικά ζητούσαν οι Γάλλοι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας των στεγών με φυτά για όλα τα νέα κτίρια ανεξαιρέτως. Ωστόσο η κυβέρνηση έπεισε τους ακτιβιστές να συμφωνήσουν στον περιορισμό του πεδίου εφαρμογής του νόμου για τα εμπορικά κτίρια. Ο τελικός νόμος είναι επίσης λιγότερο δαπανηρός για τις επιχειρήσεις, καθώς απαιτεί μόνο ένα μέρος της οροφής να πρέπει να καλυφθεί με φυτά, και παρέχει την επιλογή για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, οι οποίοι θα παράγουν ηλεκτρισμό που θα ωφελεί οικονομικά τις επιχειρήσεις. Οι πράσινες στέγες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Γερμανία και την Αυστραλία, ενώ το 2009 στο Τορόντο υιοθετήθηκε παρόμοιος κανονισμός για την παρουσία τους σε βιομηχανικά και οικιστικά κτίρια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 6 ώρες

27.000 χρόνια φίλοι άνθρωπος και σκύλος

Η ξεχωριστή σχέση του ανθρώπου με το σκύλο ενδεχομένως ξεκίνησε πριν από 27 με 40 χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με γονιδιωματική ανάλυση του αρχαίου οστού ενός λύκου της περιοχής Ταϊμίρ της Σιβηρίας. Προγενέστερες γονιδιωματικές εκτιμήσεις πρότειναν ότι οι πρόγονοι των σύγχρονων σκύλων παρεξέκλιναν από τους λύκους το νωρίτερο πριν από 16.000 χρόνια, μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων. Το γονιδίωμα από το αρχαίο οστό, του οποίου η ηλικία εκτιμήθηκε στα 35.000 έτη, μετά από ραδιοχρονολόγηση άνθρακα, αποκαλύπτει ότι ο λύκος Ταϊμίρ αντιπροσωπεύει τον πιο πρόσφατο κοινό πρόγονο των σύγχρονων λύκων και σκύλων. «Τα σκυλιά μπορεί να έχουν εξημερωθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι γενικά πιστεύεται», δήλωσε ο Λόβε Ντάλεν του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. «Η μόνη άλλη εξήγηση είναι ότι υπήρξε μία σημαντική απόκλιση μεταξύ δύο πληθυσμών λύκων εκείνη την εποχή, και ένας από αυτούς τους πληθυσμούς έγινε στη συνέχεια ο πρόγονος όλων των σύγχρονων λύκων», πρόσθεσε ο Ντάλεν, ο οποίος θεωρεί τη δεύτερη εξήγηση λιγότερο πιθανή, δεδομένου ότι προβλέπει πως μετέπειτα ο άλλος πληθυσμός των αρχαίων λύκων εξαφανίστηκε. Οι ερευνητές έκαναν αυτές οι ανακαλύψεις αναλύοντας ένα μικρό κομμάτι οστού που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην χερσόνησο Ταϊμίρ στη Σιβηρία. Αρχικά, δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το θραύσμα οστού προερχόταν από λύκο, και το προσδιόρισαν μετά από γενετικά τεστ στο εργαστήριο. Στη χερσόνησο ζουν σήμερα λύκοι, αλλά οι ερευνητές αποφάσισαν να ραδιοχρονολογήσουν το οστό ούτως ή άλλως και τότε συνειδητοποίησαν τη σημαντική επιστημονική αξία του ευρήματος. Τα στοιχεία του DNA δείχνουν επίσης ότι τα σύγχρονα σκυλιά Χάσκυ Σιβηρίας και τα σκυλιά ελκήθρων της Γροιλανδίας μοιράζονται έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό γονιδίων με τον αρχαίο λύκο του Ταϊμίρ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 6 ώρες

Χρήση αποτσίγαρων για αποθήκευση «πράσιν...

Χρήση αποτσίγαρων για αποθήκευση «πράσινης» ενέργειας

Επιστημονική ομάδα από τη Νότια Κορέα χρησιμοποίησε αποτσίγαρα για την ανάπτυξη ενός υλικού υψηλής απόδοσης που μπορεί να αξιοποιηθεί για την αποθήκευση ενέργειας και παράλληλα την απαλλαγή του περιβάλλοντος από την τοξικότητα των χρησιμοποιημένων φίλτρων των τσιγάρων. Το νέο υλικό θα μπορεί να ενσωματωθεί σε υπολογιστές, φορητές συσκευές, ηλεκτρικά οχήματα και ανεμογεννήτριες για την αποθήκευση ενέργειας, αναφέρει η μελέτη. «Η μελέτη μας έχει δείξει ότι τα φίλτρα τσιγάρου μπορούν να μετατραπούν σε ένα υψηλής απόδοσης υλικό με βάση τον άνθρακα, χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία ενός και μοναδικού σταδίου, η οποία ταυτόχρονα προσφέρει μια πράσινη λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της κοινωνίας», δήλωσε ο συνεπικεφαλής της έρευνας Τζονγκχεόπ Γι, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ. «Πολλές χώρες έχουν αναπτύξει αυστηρούς κανονισμούς για την αποφυγή των τρισεκατομμυρίων τοξικών και μη-βιοδιασπώμενων φίλτρων που χρησιμοποιούνται στα τσιγάρα και διοχετεύονται στο περιβάλλον κάθε χρόνο. Η μέθοδός μας είναι απλά ένας ακόμα τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», πρόσθεσε ο Γι. Στη μελέτη τους, οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι ίνες οξικής κυτταρίνης που βρίσκονται στα περισσότερα φίλτρα τσιγάρων θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα υλικό με βάση τον άνθρακα, χρησιμοποιώντας μια απλή, τεχνική καύση ενός σταδίου που ονομάζεται πυρόλυση. Το υλικό που προκύπτει περιέχει μια σειρά από μικροσκοπικούς πόρους, αυξάνοντας τις επιδόσεις του ως υπεραγώγιμο υλικό. Το υλικό αυτό σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από τους εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα άνθρακα, όπως το γραφένιο και οι νανοσωλήνες άνθρακα, και μελλοντικά ίσως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη ηλεκτροδίων υπεραγωγών, δηλαδή ηλεκτροχημικών που μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, επισημαίνουν οι ερευνητές.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 6 ώρες

Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 25/05/...

Ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 25/05/2015

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25/05/2015, κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν 3.8 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 5 βαθμοί, Ιωάννινα και Τύρια Ιωαννίνων 5.4 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων και Τζερμιάδο Λασιθίου 5.7 βαθμοί, Βλάστη Εορδαίας 6.3 βαθμοί, Γαρδίκι και Μαυρολιθάρι Φωκίδας 6.6 βαθμοί, Πληκάτι Ιωαννίνων 6.7 βαθμοί και Χ/Κ Σελίου 6.8 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Κυριακής

Ελαφρώς μειωμένες σε σύγκριση με τις χθεσινές, ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 24/5. Έτσι οι υψηλότερες τιμές παρατηρήθηκαν στο Διδυμότειχο με 32.1 βαθμούς, στην Ορεστιάδα με 31.9 βαθμούς, στους Μεταξάδες Έβρου με 31.8 βαθμούς και στην Κερκίνη με 30.7 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες του Σαββάτου

Υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες επικράτησαν στα ηπειρωτικά το Σάββατο 23/5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στη Σητεία με 33.8 βαθμούς, στη Λάρισα με 33.3 βαθμούς, στην Κάσο με 33.2 βαθμούς, στην Κωπαΐδα με 32.2 βαθμούς, στη Λίνδο με 31.8 βαθμούς, στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου και στη Χαλκίδα με 31.5 βαθμούς και στη Λιβαδειά με 31.3 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Παρασκευή...

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Παρασκευής

Υψηλές κατά τόπους θερμοκρασίες επικράτησαν στα ηπειρωτικά την Παρασκευή 22/5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στην Κυπαρισσία με 34.1 βαθμούς, στη Ζαχάρω με 33.1 βαθμούς, στον Αρφαρά Μεσσηνίας με 32.7 βαθμούς, στους Μεταξάδες Έβρου με 32.6 βαθμούς, στο Αιτωλικό με 32 βαθμούς και στην Καρδαμύλη με 31.7 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 21°C, 3 μποφόρ Α, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 21°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 21°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 18°C, 1 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΒΟΛΟΣ: 21°C, 1 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 19°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 24°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 14°C, 1 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 20°C, 2 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 22°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 20°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 21°C, 3 μποφόρ Α, ΒΡΟΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑ: 19°C, 2 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗ: 17°C, 3 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΥΘΗΡΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 22°C, 5 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 22°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 21°C, 2 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 21°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 19°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 19°C, 4 μποφόρ NA, ΒΡΟΧΗ ΝΑΞΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 21°C, 3 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΑ: 19°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 16°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 22°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 23°C, 6 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΑΜΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 22°C, 4 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 20°C, 5 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 16°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 13°C, 2 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 22°C, 3 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΑΝΙΑ: 21°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 19°C, 3 μποφόρ BA, ΒΡΟΧΗ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗ METEONET
  Ασθενης βροχή εδω και λιγη ωρα στην πολη του λαυριου

  Καταχωρήθηκε πριν 9 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Αραιές κατά κανόνα νεφώσεις επικρατούν αυτή την ωρα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμ ους να πνέουν ασθενείς , η θερμοκρασία στους 19,6 βαθμούς με την υγρασία στο 61%

  Καταχωρήθηκε πριν 23 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Αρκετά καλός και με αρκετή ηλιοφάνεια ο καιρός σήμερα δευτέρα στην πόλη του λαυρίου,με τους δυτικούς ανέμους να πνέουν μέτριοι,η θερμοκρασία στους19,3 βαθμούς με την υγρασία στο 63%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 27-5-2015

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι ασθενή, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 26 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδική βροχή ή καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 16 ώρες
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
21°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 27/05/2015
Ώρα: 09:00
19°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΙΟΣ 06:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΧΙΟΣ-ΠΟΛΗ 06:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΣΑΜΟΣ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 06:00 ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 11°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 13°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 13°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 13°C
ΝΕΣΤΟΡΙΟ 13°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 25°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 24°C
ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ 24°C
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 24°C
ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ 24°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2015 Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΔΟΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΧΡΩΤΗ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2015 κλικ για δείτε: Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΔΟΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΧΡΩΤΗ κλικ για δείτε: ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2009: Ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. 40 χιλιοστά βροχής στη Βέροια.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 9 ώρες Η310513