ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Υδροστρόβιλοι στα Χανιά

Κακοκαιρία στα ανοικτά του ενετικού λιμανιού των Χανίων την Πέμπτη 05 Μαίου, με ορατούς 2 υδροστρόβιλους (ευχαριστούμε τον Λέανδρο Συμεωνίδη για την αποστολή των φωτογραφιών).

 Ακολουθεί και σχετικό βίντεο απο την κάμερα του ενετικού λιμανιού

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 13 ώρες

Το Ελ Νίνιο προκαλεί παγκόσμια έλλειψη ρυζιού και αύξηση των τιμώ...

Το Ελ Νίνιο προκαλεί παγκόσμια έλλειψη ρυζιού και αύξηση των τιμών

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο έχουν πλήξει την παγκόσμια παραγωγή ρυζιού, με κίνδυνο να προκληθεί μια διεθνής κρίση τιμών του ιδιαίτερα διαδεδομένου τρόφιμου. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία που προκαλεί το Ελ Νίνο συνεχίζουν να επηρεάζουν την παραγωγή στην Ινδία, το Πακιστάν, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, όπου καλλιεργείται το 60% του ρυζιού στον κόσμο. Τα αποθέματα στις χώρες αυτές αναμένεται να σημειώσουν κατακόρυφη πτώση στους 19 εκατομμύρια τόνους μέχρι το τέλος του έτους, κάτω από τη μέγιστη τιμή των 43 εκατομμυρίων τόνων του 2013. Η έκταση αυτής της κρίσης εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί η επερχόμενη εποχή των μουσώνων στην Ινδία και την Ινδονησία. Αν δε σημειωθεί αρκετή βροχόπτωση, οι καλλιέργειες θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα. Η εποχή των μουσώνων στην Ινδία διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο και είναι υπεύθυνη έως και για το 80% της ετήσιας βροχόπτωσης της χώρας. Το Ελ Νίνιο προκαλεί μία σημαντική διακύμανση στο κλιματικό σύστημα της Γης, χάρις στις μεταβολές στη θερμοκρασία της επιφάνειας του τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού κάθε λίγα χρόνια. Κατά τη διάρκεια μίας παρόμοιας, και μάλλον σοβαρότερης, κρίσης το 2008 στην Ασία, η χαμηλότερη παραγωγή ρυζιού λόγω Ελ Νίνιο ανάγκασε την Ινδία να επιβάλει γενική απαγόρευση στις εξαγωγές και οι τιμές έφτασαν επίπεδα ρεκόρ, στα 1.000 δολάρια ανά τόνο. Η μέση τιμή τον προηγούμενο μήνα ήταν 389,5 δολάρια, η υψηλότερη από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, και συνεχίζει να έχει ανοδικές τάσεις. Εξάλλου, 593.000 στρέμματα ορυζώνων έχουν καταστραφεί από την πρόσφατη ξηρασία στο Δέλτα του Ποταμού Μεκόνγκ στο Βιετνάμ. Την κατάσταση επιδείνωσαν τα εκατομμύρια πηγάδια που ανοίχτηκαν στη χώρα από τη δεκαετία του 1960, τα οποία έχουν αυξήσει τα επίπεδα άλατος. Παράλληλα, οι Φιλιππίνες εξετάζουν την εισαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων τόνων ρυζιού για την ενίσχυση του αποθεματικού σε περίπτωση μελλοντικής κρίσης, και η παραγωγή στην Ταϊλάνδη έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με το 2013.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 14 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μεγάλα ύψη βροχής σε Κυκλάδες και Σποράδες κατά τη διάρκεια της ν...

Μεγάλα ύψη βροχής σε Κυκλάδες και Σποράδες κατά τη διάρκεια της νύχτας της 5ης Μαΐου 2016

Ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τις πρώτες ώρες της 5ης Μαΐου 2016 καταγράφηκαν σε Κυκλάδες και Σποράδες. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως την 10η πρωινή, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στις Μέλανες (27,8 mm) και στον Απόλλωνα (26,8 mm) Νάξου και στην Αλόννησο (22 mm).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 18 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Η κλιματική αλλαγή θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη...

Η κλιματική αλλαγή θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή

Ομάδα Γερμανών και Κυπρίων επιστημόνων προειδοποιεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Πλανκ στη Γερμανία και του Ινστιτούτου Κύπρου στη Λευκωσία εξέτασαν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δύο από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά σενάρια προβλέψεων για τη συγκέντρωση των αερίων του θερμοκηπίου. Το πρώτο σενάριο προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν πριν τα μέσα του αιώνα, ενώ το δεύτερο ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Και τα δύο σενάρια προβλέπουν ότι ως το 2050 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Στο ηπιότερο από τα δύο σενάρια, ο αριθμός των ημερών ανά έτος που χαρακτηρίζονται ως κύμα καύσωνα θα αυξηθεί από 15 ετησίως για τις δύο περιοχές, σε 83 μέχρι τα μέσα του αιώνα. Στο πιο αρνητικό σενάριο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 118 ημέρες καύσωνα ανά έτος. Μέχρι το τέλος του αιώνα οι αριθμοί αυτοί θα είναι 104 και 204 ημέρες, αντίστοιχα. Ως καύσωνας ορίζεται η περίοδος τουλάχιστον έξι ημερών με θερμοκρασίες υψηλότερες από το 90% της περιόδου 1961-1990. Μια τέτοια κατακόρυφη αύξηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους που ζουν στις δύο περιοχές, που ήδη είναι ευάλωτοι σε περιόδους ξηρασίας, έλλειψη νερού και ανεμοθύελλες. Η κλιματική αλλαγή θα φέρει πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις και άνοδο της στάθμης της θάλασσας, καταλήγει η έρευνα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Καναδάς-Εκκενώθηκε ολόκληρη πόλη λόγω πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτη μαίνεται τεράστια πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Καναδά, με συνέπεια να εκκενωθεί μία ολόκληρη πόλη, περίπου 80.000 κατοίκων. Μετά από εντολή του κράτους, οι κάτοικοι της περιοχής Fort McMurray, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες εδώ και τρεις ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ ήδη έχουν καταστραφεί παραπάνω από 6.500 στρέμματα δασικής έκτασης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μη επανδρωμένα πλοία για την εξοικονόμηση καυσίμων και την μείωση...

Μη επανδρωμένα πλοία για την εξοικονόμηση καυσίμων και την μείωση των εκπομπών άνθρακα

πλοία μπορούν να χρησιμοποιούν 10-15% λιγότερα καύσιμα και είναι τεχνολογικά εφικτή η παραγωγή τους πριν από το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με Φινλανδούς ερευνητές, που σε συνεργασία με τη βιομηχανία αισθητήρων και συστημάτων τηλεχειρισμού υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στο θαλάσσιο εμπόριο. Η απουσία πληρώματος σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ανάγκη για συστήματα στέγασης, παροχής νερού, θέρμανσης, κλιματισμού και επεξεργασίας λυμάτων. Η Ρολς Ρόις, η οποία αναπτύσσει την απαιτούμενη τεχνολογία, εκτιμά ότι η χρήση καυσίμου θα μειωθεί κατά 10-15%, και κατά συνέπεια θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. «Οι τεχνολογίες που απαιτούνται για να κάνουν τα αυτόνομα πλοία πραγματικότητα υφίστανται ήδη. Η τεχνολογία αισθητήρων που απαιτείται είναι αξιόπιστη και εμπορικά διαθέσιμη, και οι αλγόριθμοι που απαιτούνται για την άρτια λήψη αποφάσεων βρίσκονται πολύ κοντά», δήλωσε ο Γιόνε Πόικονεν του Πανεπιστημίου του Τούρκου, προσθέτοντας ότι απαιτείται επίσης το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο. Άλλοι τομείς έρευνας πάνω στην πιο «πράσινη» ναυσιπλοΐα περιλαμβάνουν την επιστροφή στη χρήση του ανέμου, που θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση καυσίμων από 10 έως 60%., σύμφωνα με υπολογιστικά μοντέλα του Πανεπιστημίου UCL. Εξάλλου, έρευνα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τις μελλοντικές εκπομπές της ναυτιλίας προβλέπει ότι αυτές θα αυξηθούν από 50 έως 250% μέχρι το 2050, εάν δε ληφθούν περαιτέρω μέτρα, καθώς η ζήτηση για το εμπόριο αυξάνεται. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα οι αντιπρόσωποι των διεθνών κυβερνήσεων στον Οργανισμό δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο εργασίας για τον καθορισμό ενός στόχου μείωσης των εκπομπών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Τραγικό δυστύχημα στην Καβάλα λόγω χαλαζόπτωσης

Η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, αποτέλεσε την αιτία του τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο λίγο πριν από τις 11 το πρωί. Λόγω των καιρικών συνθηκών και της ολισθηρότητας του δρόμου, ένα ΙΧ αυτοκίνητο με πινακίδες Ρουμανίας, έφυγε από την πορεία του και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη και είχαν την ίδια φορά, προσέκρουσε πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η 24χρονη συνοδηγός του οχήματος. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο συνεπιβάτες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Στο σημείο του ατυχήματος έφτασε η Τροχαία της Ξάνθης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χρυσούπολης καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο κοπέλες βρέθηκαν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, από την Τροχαία και δεν ήταν σε θέση να περιγράψουν τι έγινε στο τραγικό δυστύχημα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Θυελλώδεις άνεμοι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο

Πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι καταγραφήκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοδυτικού Αιγαίου από την αρχή της 3ης Μαΐου 2016 έως και τις 13:00. Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκαν ριπές ανέμου άνω των 60 Km/h στην Νάξο, στη Νότια Εύβοια, στην Αττική, στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 19°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 17°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 18°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 19°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 17°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 15°C, 1 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 18°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 19°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 20°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 18°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 19°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 13°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 17°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 17°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 17°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 17°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 18°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 18°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 16°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 18°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 15°C, 3 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 18°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 18°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 18°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 15°C, 1 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 12°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 19°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 19°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Εύβοια - Σποράδες ισχυρές βροχές METEONET
  Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε Αν. Πήλιο, Β. Σποράδες και Αν. Εύβοια. Οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν προσοχή στο οδικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών καθώς υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κατολισθήσεων, ενώ μικροί χείμαρροι και ρέματα αναμένεται να έχουν αυξημένη ροή υδάτων και φερτών υλών.

  Καταχωρήθηκε πριν 17 ώρες
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΦΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 18 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Ρόδος βροχερή και ωραία με αρκετούς επισκέπτες και τρία κρουαζιερόπλοια στό λιμάνι της.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Χαλάζι στην Εγνατία Οδό METEONET
  Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε διάφορα σημεία της Ξάνθης πριν λίγη ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της γέφυρας του Νέστου και να εμπλακούν οχήματα σε δυο διαφορετικά ατυχήματα στο σημείο.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΦΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 6-5-2016

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 αναμένονται αραιές παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και Κρητικό βόρειοι-βορειοδυτικοί τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 11 έως 25 στην κεντρική από 13 έως 25 και στη νότια από 14 έως 24. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 ενώ στη Κρήτη από 11 έως 23.

Οι άνεμοι στο βορειανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στη περιοχή των Σποράδων οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στον Θερμικό οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικότερες περιοχές και τις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βοριοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στην ανατολική Κρήτη έως 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα σημειωθεί εξασθένιση και θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ με εξαίρεση την ανατολική Κρήτη όπου θα είναι βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενίσουν και προς το βράδυ θα μετατραπούν σε μεταβλητούς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 14 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
19°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 6/05/2016
Ώρα: 09:00
17°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΔΟΝΟΥΣΑ 04:23 ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 9°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 10°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 11°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 11°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 12°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 20°C
ΣΠΕΤΣΕΣ 20°C
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 20°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 20°C
ΣΚΥΔΡΑ 20°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2004: Ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη. 2007: 33 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στην Καλαμάτα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 8 ώρες Η310513