rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Ιαπωνία: 18 συνεχόμενες ημέρες βροχής στο Τόκιο (22/8/2017)

Το Τόκιο συμπλήρωσε 18 συνεχόμενων ημερών βροχόπτωσης, τη μεγαλύτερη συνεχή περίοδο βροχής τον Αύγουστο εδώ και 40 χρόνια, και δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί συνολικά. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η βροχή αναμένεται να συνεχίσει για άλλη μία εβδομάδα. Η έλλειψη ηλιοφάνειας έχει εν τω μεταξύ προκαλέσει αύξηση των τιμών των λαχανικών. Οι μέσες ημερήσιες ώρες ηλιοφάνειας στο κέντρο του Τόκιο αυτόν τον Αύγουστο είναι περίπου δύο ώρες, ενώ η μέση θερμοκρασία από τις 10 έως τις 15 Αυγούστου ήταν κάτω από 25 βαθμοί Κελσίου. Το 1977, οι βροχοπτώσεις διήρκεσαν 22 ημέρες, από τις 6 Αυγούστου έως τις 27 Αυγούστου. Εάν η βροχή συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, τότε το 2017 θα θέσει νέο ρεκόρ. Λόγω της συνεχούς βροχής, ο όγκος των αγγουριών που κατέληξαν στις αγορές από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου ήταν κατά 12% χαμηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Κεντρική Αγορά του Τόκιο. Ενδεικτικά, η μέση χονδρική τιμή των αγγουριών που καλλιεργούνται στον κατ' εξοχήν παραγωγικό νομό της Φουκουσίμα, σημείωσε άνοδο 46%, στα 259 γιέν ανά κιλό (περίπου δύο ευρώ το κιλό). Η μέση χονδρική τιμή των μελιτζανών που καλλιεργήθηκαν στο νομό Τοτσίγκι αυξήθηκε κατά 33%, ενώ ο όγκος των ντοματών μειώθηκε επίσης κατά 28%. Η βροχόπτωση οδήγησε επίσης σε πτώση των επισκεπτών στις παραλίες και τις πισίνες κοντά στο Τόκιο κατά 30% έως 40%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, με τους τοπικούς καταστηματάρχες να ανησυχούν ότι δεν θα ανακάμψουν από την απώλεια εσόδων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 16 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά το ξημέρωμα της Τρίτης ...

Χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά το ξημέρωμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017

Αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν το ξημέρωμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017 στα ορεινά της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν στον Καϊμακτσαλάν (6.4), στον Λαϊλιά (6.7), στο Σέλι (6.7), στο Βαρικό Φλώρινας (9.7), και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (9.7).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2017

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και έως τις 22:00 περίπου τοπική ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στους Μεταξάδες Έβρου (29 χιλιοστά), στη Λάμπεια Ηλείας (24 χιλιοστά), στα Λεπιανά Άρτας (22.4 χιλιοστά), στον Κορινό Πιερίας (22 χιλιοστά), και στη Φλώρινα (20.6 χιλιοστά).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Παρά τις βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας, η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 35 βαθμούς κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στα Αρφαρά Μεσσηνίας (35.3), στις Βρύσες Χανίων (34.8), στα Πατήσια (34.8), στη Σπάρτη (34.6), και στην Καλλιθέα Αττικής (34.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ευρήματα για την κλιματική ιστορία από αρχαίο πάγο της Ανταρκτική...

Ευρήματα για την κλιματική ιστορία από αρχαίο πάγο της Ανταρκτικής 2,7 εκατ. ετών (21/8/2017)

Η μελέτη των πυρήνων πάγου της Ανταρκτικής δίνει τη δυνατότητα στους ερευνητές να αναλύσουν την κλιματική ιστορία των τελευταίων 800.000 ετών. Τα κλιματικά αρχεία που βασίζονται σε άλλα δείγματα, όπως τα ιζηματογενή πετρώματα του πυθμένα της θάλασσας δίνουν ακόμα αρχαιότερα στοιχεία, αλλά οι πυρήνες πάγου μπορούν να αποκαλύψουν μοναδικές λεπτομέρειες. Μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων εφάρμοσε μία καινοτόμο στρατηγική και αντί να εξετάσει μέρη όπου ο πάγος στο κάτω μέρος είναι ο αρχαιότερος, μελέτησε μέρη όπου ο παλαιότερος πάγος έχει συμπιεστεί στην επιφάνεια, πάνω στα υψηλά σημεία του πετρώματος. Πριν από λίγα χρόνια, οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Πρίνστον, του Σαν Ντιέγκο, και του Όρεγκον Στέιτ δημοσίευσαν στοιχεία από δείγματα πάγου ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών. Σε πρόσφατο συνέδριο, οι ίδιοι ερευνητές αποκάλυψαν τα τελευταία τους ευρήματα, που συμπεριλαμβάνουν δείγματα πάγου έως και 2,7 εκατομμυρίων ετών. Στον πάγο περιλαμβάνονται τμήματα μικρότερα των 800.000 ετών, ανάμεσα σε τμήματα ηλικίας μεταξύ ενός και 2,7 εκατομμυρίων ετών. Ο προσδιορισμός της ηλικίας του απαιτεί προσεκτική χρονολόγηση με βάση ισότοπα αργού. Η σημαντικότερη επιστημονική αξία των ευρημάτων ήταν ότι οι ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν τις συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου από παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα, καθώς και δείκτες της θερμοκρασίας των ωκεανών ανά τα έτη. Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο ρυθμός εμφάνισης της εποχής των παγετώνων της Γης άλλαξε πριν από περίπου 1,2 εκατομμύρια χρόνια. Τα δείγματα των 800.000 ετών δείχνουν μια σειρά παγετώνων που ο καθένας διήρκεσε περίπου 100.000 χρόνια. Πριν από 1,2 εκατομμύρια χρόνια, ο κύκλος ήταν λίγο ταχύτερος, με εποχές παγετώνων να διαρκούν μόνο 40.000 χρόνια. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η επόμενη αποστολή στην Ανταρκτική θα αποφέρει ακόμα πιο αρχαία δείγματα πάγου, δήλωσε το μέλος της ερευνητικής ομάδας, Εντ Μπρουκ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πυρκαγιά στην Κυπαρισσία σε δύσβατη περιοχή

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στη θέση Μπλεμενιάνοι, στην Κυπαρισσία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολη για τα πυροσβεστικά οχήματα η πρόσβαση σε αυτήν. Ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένη περιχοή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πενταμελές πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία αεροσκάφη PZL.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Πυροσβεστική: Υπό έλεγχο 56 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Μια ακόμα ολονύκτια μάχη κλήθηκαν να δώσουν οι πυροσβέστες, στην Εύβοια αυτήν τη φορά, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δάσος, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ συνολικά το 24ωρο που πέρασε, από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, αλλά η πυρκαγιά στην Εύβοια προβλημάτισε αρκετά τις πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφυών- Μεσσαπίων, βόρεια της Χαλκίδας και ήταν κοντά στον οικισμό, αλλά την πρόλαβαν. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν μέχρι το πρωί να ανακόψουν την πορεία της, καθώς δεν φυσούσε ισχυρός άνεμος και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν τη στιγμή είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χτες στις 19.00 στην παλαιά χωματερή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, περιμετρικά οριοθετημένη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν ενεργό μέτωπο και έχουν οριοθετηθεί, δίνονται ακόμα από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, (Αλειματά, Καραβάδο, Λουρδάτα- Σιμωτάτα), οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό και μέσα, από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο. Η πυρκαγιά της βορειoανατατολικής Αττικής παρουσιάζει σήμερα ακόμα καλύτερη εικόνα, δεν έχει εστίες, αλλά επειδή δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, παραμένουν όλες οι δυνάμεις στην περιοχή και συγκεκριμένα, 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις πέντε οχήματα και πέντε μηχανήματα έργου. Την ίδια καλή εικόνα εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Ζάκυνθο, όπου δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, αλλά οι δυνάμεις παραμένουν. Για τις πυρκαγιές αυτές έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια, από κλιμάκια υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 26°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 24°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 23°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 27°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 26°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 23°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 23°C, 1 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 23°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 27°C, 4 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 16°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 24°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 24°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 22°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 22°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 25°C, 2 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 24°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 25°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 28°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 20°C, 2 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 15°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 23°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 26°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία τώρα στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 20 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕΛΤΕΜΙΑ METEONET
  Οι αρκετά καλές καλοκαιρινές μέρες συνεχίζουν στην πόλη του λαυρίου,με την έντονη ηλιοφάνεια και το μελτέμι να πνέει αυτή την ωρα με την ένταση του να φτάνει τα 5με 6bf, η θερμοκρασία στους 26,5 βαθμούς ενω η υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Ο αίθριος καιρός συνεχίζει και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους βοριάδες να πνέουν εως 5bfαυτή την ωρα ,η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς ενω η υγρασία στο 65%

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΣ METEONET
  Καλές και σήμερα οι καιρικές συνθήκες με την συνέχεια του μελτεμιού που αυτή την ωρα πνέει εως 4bf,η θερμοκρασία στους 26,5 βαθμούς ενω η υγρασία στο 55%

  Καταχωρήθηκε 6 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αίθριος ο καιρός στην πόλη του λαυρίου σήμερα δευτέρα ,με τους ανέμους να πνέουν απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι,η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς ενω η υγρασία στο 52%

  Καταχωρήθηκε 8 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 23-8-2017

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικοί όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, στην κεντρική από 18 έως 33, στη νότια από 19 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 31.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως παροδικά το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 16 ώρες
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
24°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 23/08/2017
Ώρα: 09:00
23°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 04:50 30 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 04:50 10 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 14°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 15°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 15°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 15°C
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 15°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 30°C
ΛΙΝΔΟΣ 29°C
ΡΟΔΟΣ 28°C
ΛΕΝΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 28°C
ΚΕΡΚΥΡΑ 27°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
1990: Ισχυρές καταιγίδες προκαλούν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Βόρεια Εύβοια και σημαντικές καταστροφές.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 8 ώρες