rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Η χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

Τo meteo.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου και τους Εταίρους του Έργου LIFE DEBAG πραγματοποιεί έρευνα με στόχο την καταγραφή των απόψεων και εκτιμήσεων των πολιτών αναφορικά με τη χρήση της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς προϊόντων («μιας χρήσης») κατά την διάρκεια του 2017 στην Ελλάδα.

Το παρόν ερωτηματολόγιο (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου LIFE DEBAG, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Το έργο "LIFE DEBAG" (LIFE14 GIE/GR/001127) συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+ Environment Policy and Governance. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου, www.lifedebag.eu

 

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: 6 μέρες πριν

Η Νορβηγία η πρώτη χώρα στον κόσμο που δεσμεύεται για μηδενική απ...

Η Νορβηγία η πρώτη χώρα στον κόσμο που δεσμεύεται για μηδενική αποψίλωση δασών

Η Νορβηγία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που δεσμεύεται για μηδενική αποψίλωση δασών, όπως ανακοίνωσε η Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κοινοβουλίου σε σύστασή της σχετικά με το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τη βιοποικιλότητα. Η επιτροπή ζήτησε από την κυβέρνηση «να επιβάλει μέτρα ώστε τα δημόσια έργα να μην συμβάλλουν στην αποψίλωση των τροπικών δασών». Η επιτροπή ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα μέσω μιας νέας κεντρικής πολιτικής των επενδύσεων της κρατικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων της Νορβηγικής Τράπεζας, η οποία διαχειρίζεται το πλούσιο κυβερνητικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Νορβηγίας.Οι ακτιβιστές και οικολόγοι θεωρούν την απόφαση ως μια σημαντική νίκη στον αγώνα για την προστασία των τροπικών δασών. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν την προμήθεια αγαθών που συνδέονται με την καταστροφή του τροπικού δάσους. Ωστόσο, μέχρι τώρα, αυτό δεν είχε συνοδευτεί από παρόμοιες δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις. Το Ίδρυμα Τροπικών Δασών της Νορβηγίας κάλεσε άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νορβηγίας και να δεσμευτούν για μηδενική αποψίλωση, και ιδιαίτερα τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δύο κράτη το 2014, κατά τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη προέβησαν σε κοινή δήλωση μαζί με τη σκανδιναβική χώρα, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να προωθήσουν τις εθνικές δεσμεύσεις που ενθαρρύνουν τις αλυσίδες εφοδιασμού που δε συνδέονται με την αποψίλωση δασών, μεταξύ άλλων μέσω πολιτικών για τις δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια αγαθών όπως το φοινικέλαιο, η σόγια, το βόειο κρέας και η ξυλεία.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Νότια Αυστραλία: Επίδοση ρεκόρ για ισχύ από φωτοβολταϊκά σε οροφέ...

Νότια Αυστραλία: Επίδοση ρεκόρ για ισχύ από φωτοβολταϊκά σε οροφές κτιρίων

Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας σημείωσε νέο ρεκόρ χαμηλής ζήτησης ενέργειας στις 17 Σεπτεμβρίου, απαιτώντας από το δίκτυο ισχύ μόλις 587,8 μεγαβάτ, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα φωτοβολταϊκά που είναι εγκατεστημένα στις οροφές κτηρίων. Το ρεκόρ ξεπέρασε την προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση, που σημειώθηκε την ακριβώς προηγούμενη Κυριακή, κατά σχεδόν 200 μεγαβάτ, με τα επίσημα δεδομένα να δείχνουν ελάχιστη ζήτηση στις 1.30 μ.μ. ακριβώς. Στο παρελθόν οι περίοδοι χαμηλής ζήτησης καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, αλλά το νέο ρεκόρ συνέβη στη μέση της ημέρας, παρά την υψηλότερη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά τις ώρες αυτές. Το νέο ρεκόρ οφείλεται στις μεσαίες θερμοκρασίες στις αρχές της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο, με αποτέλεσμα να λειτουργούν λιγότερα κλιματιστικά, σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση ηλιακής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το 47,8% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Αυστραλία καλύφθηκε από τα φωτοβολταϊκά στις οροφές, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε μια μόνο εβδομάδα. Η εντυπωσιακή επίδοση αποτελεί ρεκόρ για την πολιτεία και ίσως για όλα τα δίκτυα συγκρίσιμου μεγέθους. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης της Αυστραλιανής Ενεργειακής Αγοράς (ΑΕΜΟ), η ζήτηση από το δίκτυο ίσως σημειώσει χαμηλό ρεκόρ 354 μεγαβάτ μέχρι το 2019, ενώ η μηδενική ζήτηση από το δίκτυο είναι πιθανή εντός δεκαετίας. Η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας βρίσκεται σε παρόμοιο χρονοδιάγραμμα, επίσης χάρη στην ηλιακή ενέργεια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 20 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ισλανδία: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας με α...

Ισλανδία: Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας με αρνητικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η Ισλανδία έθεσε σε λειτουργία τον πρώτο σταθμό παραγωγής ενέργειας στον κόσμο που εξαλείφει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο παράγει. Το πιλοτικό έργο της εταιρείας Climeworks μπορεί να αφαιρέσει περίπου 50 τόνους διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα κάθε χρόνο. Τα αέρια προσλαμβάνονται με φίλτρα και στη συνέχεια μετατρέπονται σε ασβεστόλιθο, παραμένοντας σε αυτήν την κατάσταση για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρόνια. Ο γεωθερμικός σταθμός θερμαίνει τα φίλτρα και εξάγει καθαρό διοξείδιο του άνθρακα. Τα αέρια στη συνέχεια δεσμεύονται σε νερό και στέλνονται στο έδαφος, σε βάθος 700 μέτρων. Όταν το διοξείδιο του άνθρακα αντιδρά με το βασάλτικο υπόστρωμα, σχηματίζει ένα μόνιμα στερεό ορυκτό.Το έργο βρίσκεται ακόμα σε πιλοτική φάση, αλλά οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι παρόμοιες μονάδες αρνητικών εκπομπών μπορούν να αναπτυχθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη, στα μέρη που έχουν τις ίδιες γεωλογικές ιδιομορφίες. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι φθηνή, καθώς κοστίζει 600 δολάρια για να εξαχθεί ένας τόνος διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα. Μέχρι το τέλος του 2017, η πλήρης δυναμικότητα της μονάδας αναμένεται να είναι 900 τόνοι ετησίως, το ισοδύναμο των ετήσιων εκπομπών μόνο 45 κατοίκων των ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία διατηρεί την αισιοδοξία της καθώς η δυνατότητα κλιμάκωσης της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα είναι τεράστια, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κριστόφ Γκέμπαλντ. Η εταιρεία έχει στόχο να μειώσει το κόστος σε 100 δολάρια ανά τόνο ως το 2025, καθώς και να προσλαμβάνει το 1% των ανθρωπογενών εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 18/10/2017

Υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν για ακόμα μία ημέρα το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στην Ανάβυσσο (30.1 C), στη Γαβαλού Αιτωλακαρνανίας (28.9 C), στο Φωτολίβο Δράμας (28.8 C), στα Ιωάννινα (28.7 C), στην Ξάνθη, στην Άρτα και στα Πατήσια (28.6 C) και στο Λουτράκι (28.4 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ολλανδία: Κλείσιμο όλων των σταθμών άνθρακα ως το 2030

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σχέδια για το κλείσιμο όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας από καύση άνθρακα έως το 2030. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σχέδια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την απαγόρευση όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το ίδιο έτος. Σύμφωνα με το σχέδιο, όλες οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα της χώρας θα κλείσουν μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων τριών μονάδων που κατασκευάστηκαν το 2015 ως πιο αποτελεσματικές από τις συμβατικές μονάδες παραγωγής. Παρά την καλύτερη επίδοσή τους, ωστόσο, άρχισαν γρήγορα να χάνουν αξία το 2016, χάρις στη χαμηλή ζήτηση και τον ανταγωνισμό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτός από τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, η Ολλανδία θα καθορίσει επίσης μια κατώτατη τιμή άνθρακα και θα επιδιώξει βαθύτερες περικοπές, ώστε να διασφαλίσει ότι η εξάλειψη του άνθρακα δεν θα καταστήσει φθηνότερη τη χρήση του σε άλλους τομείς από τις εταιρείες. Τον Σεπτέμβριο, η Ολλανδική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης αποκάλυψε νέα στοιχεία που έδειξαν ότι οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παρέμειναν αμετάβλητες το 2016. Ενώ αυτό ήταν ένα θετικό σημάδι, η ολλανδική κυβέρνηση έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες, με το νέο στόχο της μείωσης των εκπομπών στη χώρα να ορίζεται στο 49% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Το κλείσιμο των εργοστασίων αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 12 τόνους ετησίως. Η Ολλανδία θα πιέσει επίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αύξηση του στόχου μείωσης των εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 40% σε 55%.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος !

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στην Ωλένη Ηλείας (30.7 C), στη Σπάρτη (30.3 C), στoν Πύργο Ηλείας (29.9 C), στη Γαβαλού Αιτωλακαρνανίας και στην Αμαλιάδα (29.8 C), στο Ρωμανό Πατρών (29.6 C), στα Ιωάννινα (29.5 C) και στην Κόνιτσα (29.4 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Ηλεία: Πυρκαγιά στον δήμο Φολόης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Νεμούτα του δήμου Φολόης, στον νομό Ηλείας. Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου δύο αεροσκάφη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 26°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 23°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΡΤΑ: 23°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΒΟΛΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 25°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: 23°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 27°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 24°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 24°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 23°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 23°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΜΙΑ: 26°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 28°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΗΜΝΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 23°C, 3 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΡΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΤΡΑ: 21°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 23°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 23°C, 3 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 20°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 26°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΝΙΑ: 23°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΙΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ METEONET
  Aίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 17 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 1 ώρα
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΥΓΡΑΣΙΑ METEONET
  Με αυξημένα ποσά της σχετικής υγρασίας άρχισε η σημερινή μέρα στην πόλη του λαυρίου,φτάνοντας και το 87% η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς ,ενω οι άνεμοι ασθενείς

  Καταχωρήθηκε πριν 3 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία τώρα στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Καμία αλλαγή στο καιρικό σκηνικό στην πόλη του λαυρίου,με τον βοριά να έχει παρουσιάσει εξασθένηση,η θερμοκρασία στους 16,4 βαθμούς με την υγρασία στο 77%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία τώρα στους 18 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 20-10-2017

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές γενικά νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου, περιμένουμε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα χώρα από 5 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 25 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι και τοπικά στη Ρόδο ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους και τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
26°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 20/10/2017
Ώρα: 15:00
25°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 09:50 26 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 09:50 23 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 18°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 18°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 18°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 19°C
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΑΡΙΣΑ 28°C
ΜΕΣΣΗΝΗ 28°C
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 27°C
ΔΡΑΜΑ 27°C
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 27°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 10/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2003: 34 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη λόγω ισχυρών καταβατικών ανέμων.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 1 ώρα