ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Η ζέστη σε όλη σχεδόν τη χώρα συνεχίστηκε για μία ακόμη ημέρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Άργος (36.5), στη Σπάρτη (36.4), στα Γιαννιτσά (36.3), στις Μοίρες (35.8) και στην Ανάβυσσο (35.7).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 2 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Περιβαλλοντική συμφωνία μεταξύ Ιράν και Γαλλίας (31/8/2016)

Το Ιράν και η Γαλλία συμφώνησαν για την πραγματοποίηση μίας σειράς κοινών περιβαλλοντικών έργων στις δύο χώρες. Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Μασουμέ Εμπτεκάρ, αντιπρόεδρος του Ιράν και υπουργός Περιβάλλοντος, η ιρανική κυβέρνηση έφτασε σε συμφωνία με την Γαλλίδα υπουργό Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, για μια σειρά κοινών έργων ενέργειας, παροχής νερού και αντιμετώπισης της ρύπανσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο αξιωματούχων στην Τεχεράνη, συμφωνήθηκε η δημιουργία αρκετών σημαντικών εταιρικών σχέσεων για περιβαλλοντικά θέματα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017. Αναφερόμενη στην επίσκεψη της Ρουαγιάλ στο Ιράν, η Εμπτεκάρ δήλωσε ότι «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι οι χώρες μπορούν να έχουν σοβαρή συνεργασία στον τομέα του περιβάλλοντος με βάση τα κοινά τους συμφέροντα». «Συζητήθηκαν αρκετά επιχειρησιακά θέματα, που είχαν επιλεγεί από το Ιράν με βάση τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε με τη σειρά της η Ρουαγιάλ. «Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε το ίδιο είδος προκλήσεων στη Γαλλία, πρόκειται για μία καταπληκτική ευκαιρία για συνεργασία», πρόσθεσε. Η Γαλλίδα υπουργός πραγματοποίησε μια τριήμερη επίσκεψη στο Ιράν, συνοδευόμενη από ανώτερα στελέχη από επιχειρήσεις ενέργειας με ειδίκευση στο νερό, την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την ενεργειακή απόδοση. Η Ρουαγιάλ ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους για να συζητήσουν την πρόοδο της συνεργασίας. Η γαλλική αποστολή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη λίμνη Ορουμιέχ, τη μεγαλύτερη λίμνη αλμυρού νερού στο Ιράν και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η λίμνη έχει χάσει το 90% του νερού της τις τελευταίες δύο δεκαετίες, κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 4 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Κίνα: Επιβολή φόρου για την προστασία του περιβάλλοντος (31/8/201...

Κίνα: Επιβολή φόρου για την προστασία του περιβάλλοντος (31/8/2016)

Η κινεζική κυβέρνηση κατέθεσε, για πρώτη ανάγνωση, στο ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας σχέδιο νόμου για επιβολή περιβαλλοντικού φόρου, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τη φορολόγηση διάφορων ρύπων που προκαλούνται από τις οικονομικές δραστηριότητες. Οι φόροι που προτείνονται με το νομοσχέδιο κυμαίνονται από 350 γιουάν (περίπου 52 δολάρια ΗΠΑ) έως 11.200 γιουάν ανά μήνα για διάφορους βιομηχανικούς θορύβους, ανάλογα με το υπερβολικό επίπεδο των νετσιμπέλ που προκαλούνται. Προβλέπονται, επίσης, φόροι ύψους 1,2 γιουάν για μία καθορισμένη ποσότητα αέριων ρύπων και 1,4 γιουάν για ορισμένη ποσότητα θαλάσσιων ρύπων καθώς και από 5 έως 1.000 γιουάν ανά τόνο διαφόρων ειδών στερεών αποβλήτων. Για παράδειγμα, όσοι μολύνουν θα επιβαρύνονται με 1,2 γιουάν ανά εκπομπή ρύπου 0,95 χιλιόγραμμου διοξειδίου του θείου και 1,4 γιουάν για κάθε 100 γραμμάρια πετρελαίου που θα ρίχνουν στο νερό. Το διοξείδιο του άνθρακα δεν περιλήφθηκε στη λίστα με τους φόρους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι, αναλύοντας το νομοσχέδιο. Οι φόροι μπορεί να μειωθούν στο μισό, εάν οι εκπομπές των φορολογούμενων είναι χαμηλότερες από το μισό των τυπικών εθνικών εκπομπών. Οι περιφερειακές κυβερνήσεις θα μπορούν «κατάλληλα» να αυξάνουν τη φορολογία, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές συνθήκες οικονομίας και μόλυνσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Αντί της φορολογίας, η Κίνα σήμερα εισπράττει ένα «τέλος απαλλαγής για τους ρύπους», με συντελεστές που είναι σχεδόν ίσοι ή χαμηλότεροι από τους βασικούς φορολογικούς συντελεστές του νομοσχεδίου. Το «τέλος απαλλαγής για τους ρύπους» καθιερώθηκε στην Κίνα το 1979, ενώ πέρυσι η χώρα εισέπραξε 17,3 δισ. γιουάν από 280.000 επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κλείσει τα «παράθυρα» του σημερινού συστήματος, όπως την ανεπαρκή εφαρμογή και τη διοικητική παρέμβαση, βοηθώντας τη συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με την Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (της κινεζικής Βουλής). Για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, από τη φορολογία θα εξαιρούνται οι ρύποι που εκπέμπονται από τον αγροτικό τομέα (εκτός εκείνων από μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες), ενώ θα εξαιρούνται και οι ρύποι από κινητές πηγές, όπως τα οχήματα, τα πλοία και τα αεροσκάφη, καθώς οι φόροι έχουν ενσωματωθεί στις τιμές τους. Το νομοσχέδιο κάνει σαφές ότι η φορολογία δεν θα ακυρώνει τις ποινικές κυρώσεις για σοβαρά εγκλήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος, ενώ δεν έχουν καθορισθεί ξεχωριστές κυρώσεις για φοροδιαφυγή ή απάτη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 4 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Κοντά στους 37 βαθμούς η μέγιστη την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Μικρή άνοδο παρουσίασε η θερμοκρασία την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στα Γιαννιτσά (36.8), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (35.9), στο Λαγκαδά (35.8), στη Λάρισα (35.7) και στο Άργος (35.4).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

«Έξυπνο» υλικό για παράθυρα ελέγχει αποτελεσματικά το φως και τη ...

«Έξυπνο» υλικό για παράθυρα ελέγχει αποτελεσματικά το φως και τη θερμότητα (31/8/2016)

Ένα νέο υλικό για «έξυπνα» παράθυρα που βασίζεται σε άμορφα νανοϋλικά μπορεί να ελέγχει τη μετάδοση της θερμότητας και του φωτός με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα. Το υλικό, που αναπτύχθηκε από μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ώστιν στο Τέξας των ΗΠΑ, μπορεί να τοποθετηθεί σε πλαστικές επιφάνειες, γεγονός που το καθιστά φθηνότερο και ευκολότερο να εφαρμοστεί από άλλα υλικά που συνήθως απαιτούν γυαλί. Το υλικό δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας ενός παραθύρου ή μίας γυάλινης οροφής, ανάλογα τις ανάγκες του κτιρίου. Η εναλλαγή του βαθμού αδιαφάνειας γίνεται πιο γρήγορα και απαιτεί λιγότερη ενέργεια από ό,τι προηγούμενες παρόμοιες τεχνολογίες. Το εύκαμπτο υλικό επικάλυψης απαιτεί μόλις τέσσερα βολτ για να φωτίσει ή «σκουράνει» την επιφάνεια. Όταν το έξυπνο παράθυρο είναι φωτεινό, επιτρέπεται η διέλευση υπέρυθρης ακτινοβολίας που παράγει θερμότητα, με αποτέλεσμα τη θέρμανση του εσωτερικού χώρου. Όταν «σκουραίνει» το παράθυρο μπλοκάρεται η ακτινοβολία και επομένως η θέρμανση, προσφέρονται άνεση στο στον εσωτερικό χώρο και μειώνοντας παράλληλα το κόστος του κλιματισμού Το υλικό είναι διαφορετικό από άλλα άμορφα υλικά, τα οποία συνήθως παράγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τα συμβατικά άμορφα υλικά έχουν συνήθως μία πυκνότερη τρισδιάστατη συνδεδεμένη δομή. Ωστόσο, η δομή του νέου υλικού, με βάση το συμπυκνωμένο οξείδιο του νιοβίου, επιτρέπει στα ιόντα να ρέουν πιο ελεύθερα, πράγμα που με τη σειρά του βελτιώνει την απόδοση του έξυπνου παραθύρου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ντίλια Μίλιρον, εργάζονται τώρα για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών με χρήση της ίδιας νανοδομής, όπως σε υπερπυκνωτές με ικανότητα να αποθηκεύουν και να απελευθερώνουν ηλεκτρική ενέργεια με μεγάλη ταχύτητα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Αγρια ηλεκτρική καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο 323 ταράνδων (30/8...

Αγρια ηλεκτρική καταιγίδα προκάλεσε τον θάνατο 323 ταράνδων (30/8/2016)

Μια άγρια ηλεκτρική καταιγίδα σκότωσε 323 ταράνδους σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Νορβηγίας, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι. Τα νεκρά ζώα βρέθηκαν να κείτονται το ένα πάνω στο άλλο, πολλά εκ των οποίων με τα κέρατα τους μπλεγμένα, έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας στο οροπέδιο Χάρντανγκερ στην νότια Νορβηγία την Παρασκευή. "Ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο έπειτα από ηλεκτρική καταιγίδα", τόνισε ο Κιάρταν Κνούτσεν, από την μετεωρολογική υπηρεσία, προσθέτοντας πως είχαν σημειωθεί μεμονωμένα περιστατικά στα οποία πρόβατα ή τάρανδοι είχαν χτυπηθεί από κεραυνούς. Η τάση των ταράνδων είναι να συγκεντρώνονται όταν αισθάνονται κίνδυνο. Δεν είναι σαφές αν το κοπάδι σκοτώθηκε από ένα μόνο κεραυνό ή πολλούς. Η υγρασία στο οροπέδιο ήταν υψηλή την Παρασκευή, ευνοώντας να πληγεί η περιοχή από ηλεκτρισμένους κεραυνούς. "Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που επικρατούσαν και στο έδαφος και στον αέρα αποτελούν πιθανώς μια εξήγηση γιατί τόσα πολλά ζώα σκοτώθηκαν", τόνισε ο Όλαφ Στραντ, ανώτερος ερευνητής στο νορβηγικό ινστιτούτο μελέτης της φύσης, με γραπτή του ανακοίνωση. Οι εμπειρογνώμονες έφτασαν στο ορεινό σημείο με ελικόπτερο για να πάρουν δείγματα των νεκρών ταράνδων, εν μέσω μιας έντονης δυσοσμίας από την προχωρημένη σήψη των πτωμάτων, ως μέρος μελέτης παρακολούθησης ταράνδων και ελαφιών για ασθένειες. Πέντε από τα 323 ζώα βρέθηκαν ζωντανά, αλλά σοβαρά τραυματισμένα και τους έγινε ευθανασία από αξιωματούχους της διατήρησης της άγριας ζωής. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα απογίνουν τα πτώματα των ζώων. Μια επιλογή είναι να αφεθούν εκεί να αποσυντεθούν. "Είναι μέρος της φυσικής οικολογίας, η τοποθεσία είναι πολύ μακριά από μέρη όπου κατοικούν άνθρωποι", τόνισε ο Κνούτσεν. Στο Χάρντανγκερ υπάρχουν περίπου 12.000 τάρανδοι και οι κυνηγοί επιτρέπεται να σκοτώνουν 2.000 τον χρόνο για το κρέας τους.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ζεστή και η Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Ξεπέρασε κατά τόπους τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στα Γιαννιτσά (36.4), στο Κρανίδι (35.7), στη Λάρισα (35.6), στο Γαλαξίδι (35.4) και στο Λαγκαδά (35.1).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 29°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 28°C, 3 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 25°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 24°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 27°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 23°C, 2 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 28°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 25°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 25°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 25°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 21°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 25°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 23°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΩΣ: 26°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 25°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 26°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 26°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 24°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 21°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 25°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 29°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 28°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 26°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 21°C, 1 μποφόρ Α, ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 22°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 25°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 24°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 28°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 9 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Πολύδροσος παρνασσού ισχυρές βροχοπτώσεις. METEONET
  Ισχυρές κατά περιόδους βροχοπτώσεις σημειώνονται στην περιοχή συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων,το ύψος του υετού εων την 16:00 ωρα ανέρχεται στα 23,7mm.

  Καταχωρήθηκε 6 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ METEONET
  Καταιγίδα αυτή την ωρα στην περιοχή της δοίρ'ανης του νομου κιλκις , με βροχή μέτριας έντασης ισχυρους βορειοδυτικους ανεμους , με αρκετα ηλεκτρικά και βροντές

  Καταχωρήθηκε 8 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Φαληράκι με φεγγάρι METEONET
  Αίθριος καιρός

  Καταχωρήθηκε 12 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 1-9-2016

Την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες ενώ κατά τόπους θα σημειώνονται παροδικές βροχές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Από νωρίς όμως το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα εκτός από την ανατολική Στερεά και τη Θράκη. Στις περιοχές με μεγάλο υψόμετρο τα φαινόμενα κατά περίπτωση θα είναι ισχυρά. Υποχώρηση των φαινομένων θα σημειωθεί προς το βράδυ. Στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με μόνο παροδικές κατά τόπους νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων στις Σποράδες, το βόρειο Ιόνιο και την ορεινή Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 32, στην κεντρική και νότια από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 35 και στην Κρήτη από 22 από 28.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχοπτώσεις. Ιδιαίτερα από το μεσημέρι και έπειτα αναμένονται και όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 4 ώρες
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
29°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 31/08/2016
Ώρα: 21:00
27°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 18:25 26 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 18:30 18 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 16°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 17°C
ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 18°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 18°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 29°C
ΡΟΔΟΣ 29°C
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 29°C
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 29°C
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 29°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2002: Ισχυρές καταιγίδες στην Κύμη Ευβοίας. 2003: 41 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία σε Λάρισα και Τανάγρα. 2009: Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτ. Αττική με 40 χιλιοστά βροχής στο Μενίδι.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 10 ώρες