rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook
ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Από τη Δευτέρα 20/4/2015, δύο νέες ενότητες έχουν ενταχθεί στον κόμβο μας:

1) Τριήμερη πρόγνωση καιρού για πόλεις τεσσάρων γειτονικών χωρών οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα μας και προς τις οποίες μετακινούνται αρκετοί Έλληνες. H πρόσβαση γίνεται μέσω της ενότητας ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ στο κεντρικό μενού.

2) Πενθήμερη πρόγνωση γύρης για μεγάλο πλήθος περιοχών της χώρας μας. H πρόσβαση γίνεται μέσω της ενότητας ΧΑΡΤΕΣ/ΧΑΡΤΗΣ ΓΥΡΗΣ στο κεντρικό μενού.

Αν διαπιστώσετε κάποια δυσλειτουργία στις νέες αυτές υπηρεσίες, παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε σχετικά.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

Καταχωρήθηκε: χθές

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/04/2...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 21/04/2015

Αρνητικές και σχεδόν στους μηδέν βαθμούς, ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21/04/2015 στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν -3.7 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων -2.6 βαθμοί, Χ/Κ Σελίου -1.3 βαθμοί, Μαυρολιθάρι Φωκίδας και Περτούλι Τρικάλων -0.7 βαθμοί, Καρπενήσι -0.4 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 0.1 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων, Γρεβενά και Χ/Κ Λαϊλιά Σερρών 0.3 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 11 ώρες

Ύψη βροχής την Κυριακή 19/04/2015

Τοπικές βροχές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Κυριακής 19/04/2015, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Κονιάκος Λιδωρικίου 11.8 mm, Ζαγορά Πηλίου 10.2 mm, Μικρόκαμπος Δράμας 6.8 mm, Σέρρες 5.8 mm, Νέα Πέραμος 5.6 mm, Δράμα 5 mm, Φωτολίβους Δράμας 4.8 mm και Καλαμπάκι Δράμας 4.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Ο πιο θερμός Μάρτιος στην ιστορία

Ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο θερμότερος από τότε που άρχισε η καταγραφή θερμοκρασιών το 1880. Η μέση θερμοκρασία του Μαρτίου ήταν 13,6 βαθμοί Κελσίου, υψηλότερη κατά 0,85 βαθμούς από το μέσο όρο για τον 20ο αιώνα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Υπηρεσίας (ΝΟΑΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών. «Η θερμοκρασία για το Μάρτιο ήταν η υψηλότερη για την περίοδο 1880-2015, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2010 κατά 0,05 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει η έκθεση της ΝΟΑΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ήταν το πιο θερμό καταγεγραμμένο έτος στην ιστορία, ενώ οι πρώτοι τρεις μήνες του 2015 συνολικά είχαν υψηλότερη θερμοκρασία από το μέσο όρο του 20ου αιώνα κατά 0,82 βαθμούς Κελσίου, δείχνοντας πως το 2015 έχει τάση να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ του 2014. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η υπερθέρμανση οφείλεται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα ορυκτά καύσιμα, οδηγώντας μεταξύ άλλων στο λιώσιμο των πάγων και την αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Εξάλλου τον περασμένο Μάρτιο τα επίπεδα του πάγου της Αρκτικής ήταν τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί, περίπου 7,2 τοις εκατό κάτω από το μέσο όρο του 1981-2010, σύμφωνα με την έκθεση. Η αφύσικη υπερθέρμανση έχει παρατηρηθεί κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό και τις περιοχές γύρω του, ενώ αντίθετα οι ανατολικές αμερικάνικες ακτές σημείωσαν νέα ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας για το ξεκίνημα του έτους. Ωστόσο αυτή η περιοχή είναι η μόνη που βίωσε πιο χαμηλές θερμοκρασίες τους περασμένους μήνες, καθώς ολόκληρη η Ασία, η Ευρώπη, η Αφρική και η Αυστραλία είχαν πιο θερμό χειμώνα από το συνηθισμένο. Οι επιστήμονες της ΝΟΑΑ αποδίδουν το φαινόμενο στο συνδυασμό της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και της νέας εμφάνισης του φαινομένου Ελ Νίνιο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Τα οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βγ...

Τα οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βγουν πιο σύντομα στην αγορά

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία βρίσκονται πιο κοντά στο να γίνουν οικονομικά προσεγγίσιμα για την πλειονότητα των καταναλωτών, από ό,τι προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Το πραγματικό κόστος των μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί κάτι σαν βιομηχανικό μυστικό, με τις διάφορες εκτιμήσεις ειδικών να ποικίλουν σημαντικά. Ωστόσο μία συγκεντρωτική μελέτη που συνέκρινε 80 διαφορετικές εκτιμήσεις κόστους που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2007 και 2014, αποκάλυψε πως το πραγματικό κόστος των μπαταριών είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι αναλυτές ενεργειακής πολιτικής και βιομηχανίας. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα συστήματα μπαταριών που χρησιμοποιούνται από τους κύριους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla και η Nissan, κόστιζε το 2014 300 δολάρια ανά κιλοβατώρα. Αυτό το ποσό είναι χαμηλότερο και από την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για το 2015, αλλά και από τις μέσες επίσημες προβλέψεις για το 2020. Εξάλλου το πραγματικό κόστος των μπαταριών αναμένεται να φτάσει τα 230 δολάρια ανά κιλοβατώρα το 2018, σύμφωνα με τη μελέτη. Εάν αυτή η τελευταία εκτίμηση επαληθευτεί, τότε θα έχει επιτευχθεί ένα βήμα ορόσημο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θα τα καταστήσει ελκυστικά για τους καταναλωτές, ανάλογα και με την τιμή του πετρελαίου. Η μπαταρία αντιπροσωπεύει από το 25 έως και το 50 τοις εκατό του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, επομένως μία αρκετά φτηνότερη μπαταρία θα σήμαινε αμέσως ένα οικονομικότερο αυτοκίνητο. Εναλλακτικά, οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις ίδιες τιμές αλλά να προσφέρουν αισθητά μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας. Η διάνυση μεγαλύτερης απόστασης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους πιθανούς αγοραστές, καθώς η φόρτιση ενός αυτοκινήτου για να καλύψει 450 χιλιόμετρα κοστίζει λιγότερο από 7 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση το κόστος των μπαταριών σημειώνει πτώση 8 τοις εκατό κάθε χρόνο, ενώ η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων που έχουν εξαγγείλει η Tesla και η Nissan μπορεί να επιταχύνει και άλλο αυτήν την πτώση. Επομένως, όταν οι μπαταρίες φτάσουν τιμές κάτω από 150 δολάρια ανά κιλοβατώρα, θα είναι λογικό να δούμε την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου να περνάει σε πρώτη προτεραιότητα για τους καταναλωτές, καταλήγουν οι Μπγιορν Νίκβιστ και Μενς Νίλσον, επικεφαλής της μελέτης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Δραματική μείωση του πληθυσμού των πτηνώ...

Δραματική μείωση του πληθυσμού των πτηνών στη Φουκουσίμα

Οι αριθμοί των πτηνών στη Φουκουσίμα έχουν σημειώσει δραματική πτώση μετά το πυρηνικό ατύχημα του 2011, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Τιμ Μουσώ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολάινα ανέλυσε 57 είδη πτηνών της περιοχής και ανακάλυψε πως η μεγάλη πλειοψηφία των πληθυσμών μειώθηκε ως άμεση συνέπεια του ατυχήματος που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι πριν από τέσσερα χρόνια. Μάλιστα ο πληθυσμός ενός συγκεκριμένου είδους, του χελιδονιού Hirundo rustica, μειώθηκε από αρκετές εκατοντάδες σε μόλις μερικές δεκάδες μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο, λόγω της έκθεσης στη ραδιενέργεια. Παρά το γεγονός πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην περιοχή έχουν μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντίθετα οι αρνητικές επιδράσεις του ατυχήματος στα πτηνά επιδεινώνονται. «Παρατηρούμε δραματικές επιπτώσεις τόσο στον πληθυσμό των πτηνών, όσο και στον αριθμό των ειδών που επηρεάζονται. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δεχτεί πλήγματα τόσο η βιοποικιλότητα όσο και η αφθονία των πτηνών στις περιοχές με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, ακόμα και αν αυτά σταδιακά πέφτουν», δήλωσε ο Μουσώ. Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια, συγκρίνοντας την κατάσταση με την αντίστοιχη μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ το 1986. Μία διαφορά που έχει εντοπιστεί είναι ότι στο Τσερνόμπιλ επηρεάστηκαν περισσότερο τα αποδημητικά πουλιά, ενώ στη Φουκουσίμα τα ενδημικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφορές στις δυνατότητες επιδιόρθωσης του DNA για τα αποδημητικά είδη, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος των φτερών τους, γεγονός που μειώνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στον οργανισμό τους και τα καθιστά πιο ευάλωτα στη ραδιενεργή ακτινοβολία.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 17/...

Ελάχιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 17/04/2015

Ελάχιστες θερμοκρασίες με θετικά πρόσημα σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 17/04/2015, ακόμα και σε ορεινές περιοχές της χώρας μας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στις περιοχές: Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 0.7 βαθμοί, Καρπενήσι 1.1 βαθμοί, Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν 2 βαθμοί, Βωβούσα Ιωαννίνων 2.1 βαθμοί, Αγία Κυριακή Ιωαννίνων 2.4 βαθμοί, Βυτίνα Αρκαδίας 2.9 βαθμοί, Ιωάννινα, Τρίπολη και Τύρια Ιωαννίνων 3 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Επιστράτευση του απλού πηλού για την κατ...

Επιστράτευση του απλού πηλού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Η πρόσληψη και δέσμευση άνθρακα αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην προσπάθεια του πλανήτη να διαχειριστεί και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Πολλά υλικά έχουν δοκιμαστεί με σκοπό τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα, όμως τώρα, διεθνής ερευνητική ομάδα υπό την αιγίδα του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU) ανακάλυψε ότι ο απλός άργιλος ή πηλός μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά με πιο προηγμένα υλικά. Ο άργιλος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα υλικά, τα οποία μπορεί να είναι πιο ακριβά, δύσκολο να παραχθούν, ή και τοξικά. Μια πιθανή πρακτική μελλοντική χρήση αυτής της ανακάλυψης θα ήταν να συμπεριληφθεί άργιλος σε βιομηχανικά φίλτρα διοξειδίου του άνθρακα. Ένα καλό υλικό για τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως να διαθέτει μεγάλη επιφάνεια και καλή ικανότητα προσρόφησης Επιπλέον πρέπει να είναι σε θέση να προσλαμβάνει CO2 επιλεκτικά πριν από άλλα μόρια, να μη χρειάζεται πολλή ενέργεια για να λειτουργήσει, και να είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ορισμένα ορυκτά αργίλου πληρούν αυτά τα κριτήρια, ιδιαίτερα οι σμηκτίτες, μια ομάδα ορυκτών αργίλου που διογκώνονται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συνθετικό σμηκτίτη στα πειράματά τους, καθώς η κατασκευή τεχνητού πηλού είναι σχετικά ανέξοδη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το διοξείδιο του άνθρακα σε αέρια μορφή δημιουργεί ενώσεις με το σμηκτίτη, κυρίως χάρις στην έντονη δράση των ιόντων της επιφάνειάς του. Συγκεκριμένα ένας σμηκτίτης αργίλου με την ονομασία φθοροεκτορίτης λιθίου μπορεί να διατηρήσει CO2 σε θερμοκρασίες μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου σε πίεση περιβάλλοντος. Το CO2 που συλλαμβάνεται από τον πηλό απελευθερώνεται όταν θερμαίνεται σε θερμοκρασίες πάνω από αυτό το όριο, γεγονός που επιτρέπει τον έλεγχο της δέσμευσης του CO2. «Τα πειράματά μας δείχνουν ότι αυτό το είδος του σμηκτίτη μπορεί να συλλάβει και να διατηρήσει τόσο το διοξείδιο του άνθρακα όσο και άλλα υλικά που έχουν μελετηθεί για τον σκοπό αυτό», δήλωσε ο Γιον Όττο Φόσουμ, επικεφαλής της έρευνας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 7 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 13°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 11°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 9°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΓΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 14°C, 3 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΣ: 12°C, 2 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 14°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 11°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 12°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 13°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 11°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 11°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 15°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 8°C, 1 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 14°C, 3 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 11°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 12°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 12°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 11°C, 2 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 9°C, 3 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 14°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 10°C, 3 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑΞΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 13°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 6°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 14°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 13°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 11°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 13°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 9°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 8°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 7°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 11°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 12°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 11°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Ανοιξιάτικες οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους για τηην ωρα να πνέουν ασθενείς , απο διάφορες διευθύνσεις, η θερμοκρασία στους 11,4 βαθμούς με την υγρασία στο 84%

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 22-4-2015

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βορειοανατολικά και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους θα πυκνώσουν δίνοντας μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 19 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 20 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από8 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε ανατολικούς και ενισχυόμενοι τοπικά στα βόρεια σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς σχεδόν μέτριους.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς σχεδόν μέτριους.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 5 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
14°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 21/04/2015
Ώρα: 21:00
14°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 5°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 6°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 6°C
ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 6°C
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 7°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΤΥΜΠΑΚΙ 17°C
ΛΕΝΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 17°C
ΠΡΕΒΕΖΑ 16°C
ΑΓΡΙΝΙΟ 16°C
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 16°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2015
κλικ για δείτε: ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2006: Ισχυρές καταιγίδες στην Κεντρική Ελλάδα. 2008: 36.7 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 5 λεπτά Η310513